Monday till Friday: 10:00-12:00 uur – 19:00-21:00 uur

We are closed today

HELP & QUESTIONS (FAQ)

Gezondheidszorg

Iedereen heeft recht op gezondheidszorg, ook als je onverzekerd bent. Ben je een migrant zonder papieren en heb je medische zorg nodig? Ook als je geen wettelijke verblijfsvergunning hebt, heb je recht op gezondheidszorg in Nederland.

Voor alle niet-spoedeisende zorg is de aanspreekpunt een huisarts in je woongebied. Ook als je onverzekerd en/of ongedocumenteerd bent heb je het recht om je in te schrijven bij een huisarts bij jou in de buurt. Schrijf je bij voorkeur in bij de huisarts waar ook jouw partner/vriend/huisgenoot al ingeschreven is.

Is de huisarts vol? Dan zoek je een andere dichtstbijzijnde huisarts. Kosten: de huisarts zal jou vragen of je kan bijdragen aan de kosten van de zorg. Als je deze mogelijkheid hebt, draag dan alstublieft bij. Heb je geen geld? Ook dan hebt je nog steeds recht op zorg bij de huisarts. Als de huisarts u zorg weigert kunt u of de huisarts contact met ons opnemen via info@Kruispost.nl ‘

Lukt het je niet om je bij een vaste huisarts in te schrijven, dan kan je gebruik maken van Kruispost. Woon je buiten Amsterdam ga dan naar de huisarts in de buurt van de woning waar je het vaakst verblijft of neem contact op met de Whatsapp Helpdesk van het Rode Kruis en vraag om assistentie in het vinden van een huisarts.

In geval van nood kan je naar elk ziekenhuis gaan of 112 bellen voor een ambulance ter plaatse. Bel bij twijfel je huisarts of de Centrale Huisartsenpost na 17.00 uur en in het weekend 088-0030600.

Ja, je kan naar de tandarts, maar patiënten ouder dan 18 jaar moeten zelf betalen. Bij Kruispost bieden wij tandheelkundige zorg voor een vrijwillige bijdrage van € 5 – € 10,- bekijk hier de informatie

Als er sprake is van een verwijzing naar een specialist, heb je recht op een afspraak en op de behandeling. Zie hier wat je moet weten voordat je naar het ziekenhuis gaat In Amsterdam. Hier vind je de lijst met ziekenhuizen waar je naar toe kan. In geval van nood kan je in ieder ziekenhuis terecht.

Je kan een afspraak maken met een verloskundige (wanneer je minimaal 3 maanden zwanger bent). Als je de rekening niet kan betalen, kan de verloskundige tot maximaal 100% van de kosten terugvorderen van het (CAK).

Ja, iedereen heeft recht op essentiële medische zorg. Je kan dus een afspraak maken met een huisarts. Als je niet kan betalen, kan de arts aanspraak maken op een vergoeding bij het CAK.

Medisch personeel is gebonden aan het beroepsgeheim en mag geen informatie aan de politie of IND verstrekken.

Je kan met het recept naar een van de apotheken gaan die een contract hebben met het CAK. Zie de link om te weten bij welke apotheek je langs kan gaan.

je kan ons bezoeken op Kruispost, of een mail sturen naar info@Kruispost.nl zodat wij je kunnen helpen bij het vinden van een huisarts. Woon je buiten Amsterdam? Neem dan contact op met de whatsapp-lijn van het Rode Kruis +31(0) 6 14458781.

 

Donateurs

Stichting Kruispot heeft transparantie hoog in het vaandel staan. Wij besteden iedere euro aan de doelstelling. De jaarrekeningen van Kruispost zijn openbaar.

Ja, dat kan, via deze link informeren wij u over de verschillende mogelijkheden.

Ja, kijk op de pagina nalaten Stichting Vrienden van Kruispost kan u hier verder over informeren. Omdat de stichting een ANBI-status heeft, betalen wij geen erfbelasting: uw gift uit de nalatenschap komt dus rechtstreeks ten goede aan onze projecten.

Voor het doorgeven van een adreswijziging, IBAN wijziging of een ander e-mailadres kunt u een email sturen naar contact@stichtingvriendenvankruispost.nl

 

Proffessionals

Openingstijden

ma t/m do
10:00-12:00 uur – 19:00-21:00 uur
vrijdag
10:00-12:00 uur – 16:00-18:00 uur
za t/m zo – Gesloten

Adres
Stichting Kruispost
Oudezijds Voorburgwal 129 A
1012 EP Amsterdam
Bekijk op Google maps
Contact