Monday till Friday: 10:00-12:00 uur – 19:00-21:00 uur

We are closed today

SOCIAL CARE

Het team van psychosociale problematiek kijkt samen met jou naar de beste wijze om je te begeleiden bij je hulpvraag. Je gaat eerst in gesprek met een POH-GGZ. Dit is iemand die je kan helpen bij stress, spanning en andere psychische klachten. Indien nodig kan je worden doorverwezen naar een specialist, zoals een psycholoog, psychiater, traumatherapeut of maatschappelijk werker.

Hoe het werkt?

De eerste afspraak is bij de huisarts. Die kan je vervolgens doorverwijzen. Voor een afspraak met de huisarts kun je langskomen tijdens onze inloopspreekuren.

Wat zijn de kosten?

Aan deze consulten zijn geen kosten verbonden.

Vragen?

Je kunt ons bereiken op +31 (0) 20-624 80 78 of via info@kruispost.nl

Wat doet POH-GGZ op Kruispost?

De POH-GGZ werkt nauw samen met de artsen op Kruispost om de psycho-sociale problemen van de hulpvragers in kaart te brengen. De lijnen zijn kort en kunnen daarom snel handelen, overleggen en verwijzen naar de juist specialisten. 

Via steungesprekken worden cliënten begeleid, gestimuleerd en gemotiveerd om structuur in hun leven te brengen door bijvoorbeeld te activeren voor dagbesteding. We bemiddelen, geven advies en ondersteuning op psychosociaal en persoonlijk en zakelijk vlak.

Traumatherapie

Traumatherapie is gericht op het oplossen van symptomen als gevolg van stress, shock en trauma die zich hebben opgestapeld in het lichaam.

De therapie draait voornamelijk om het stabiliseren van de situatie. Het gaat om wat er in het dagelijks leven merkbaar is van trauma’s uit het verleden. Wat raakt je, en wat houd je tegen om flexibel om te gaan met wat er in het leven van alledag gebeurt? Als we signaleren dat je met dat soort vraagstukken worstelt, kan traumatherapie waardevol zijn.

Als je vastzit in patronen van vechten, vluchten of bevriezen, helpt de therapie los te laten, te herstellen en veerkrachtiger te worden. Kruispost biedt deze lichaamsgerichte therapie aan mensen die via een arts zijn doorverwezen. Je kunt ook met de huisarts bespreken of je in aanmerking komt voor deze therapie.

Experts

Dr.Sigrid van Dijke

Specialist Praktijkondersteuner POH

In mijn functie als poh ggz ligt de focus op leefstijlpsychiatrie, begeleiding, kortdurende behandeling

Dr.Iris Neevel

GZ-psycholoog

In mijn functie als GZ-psycholoog help ik mensen met psychische klachten n.a.v. traumatische situaties die ze hebben doorstaan.

Dr.Kashi Carasso

traumatherapeut

In mijn functie als trauma therapeut help ik mensen met psychische klachten n.a.v. traumatische situaties die ze hebben doorstaan.

Openingstijden

Kruispost werkt met een inloopspreekuur. Je kunt bij ons terecht op de volgende momenten: 

maandag t/m donderdag
10.00-12.00 en 19.00-21.00 uur  

vrijdag
10.00-12.00 en 16.00-18.00 uur 

Adres

Stichting Kruispost
Oudezijds Voorburgwal 129
1012 EP Amsterdam

www.kruispost.nl

Contact

Kruispost is gesloten op donderdagavond 20 juni.
Kruispost is closed on Thursday evening June 20th.