Monday till Friday: 10:00-12:00 uur – 19:00-21:00 uur

We are closed today

Wordt Vrijwilliger

Kruispost is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, huisartsen, tandartsen, receptionisten en praktijkondersteuners die zich willen inzetten voor deze doelgroep. Kruispost wordt gedragen door de tomeloze inzet van ons team van vrijwilligers, die creatieve oplossingen bieden bij vaak complexe problematiek.

Stichting Kruispost biedt een plek met medische vragen en problematiek die je nergens anders tegenkomt. Vrijwilligers ontvangen niet alleen dankbaarheid van onze patiënten, maar komen ook in aanraking met de meest fascinerende verhalen en ervaringen.

Kruispost biedt ook een plek voor studenten die worden opgeleid voor het reguliere zorgsysteem. De receptionisten – die over een unieke organisatorische en sociale skillset beschikken – spelen daarnaast een belangrijke rol als eerste contactpunt en gatekeeper voor patiënten.  

Wil jij met jouw kennis en kunde het verschil maken voor een doelgroep waarbij de toegankelijkheid tot zorg in het geding is?

Kruispost streeft naar een uitbreiding van het team voor een beter dekkend rooster voor het artseninloopspreekuur, en een breder aanbod aan zorg zoals bijv. een diëtist/lifestylecoach en podotherapeute.

Vacature huisartsen Kruispost

Kruispost Amsterdam is op zoek naar huisartsen

Naar schatting wonen er in Amsterdam 15.000 vluchtelingen en migranten zonder zorgverzekering. Hierdoor hebben ze moeilijk tot geen toegang tot zorg. De stichting Kruispost, een huisartsenpost in het centrum van Amsterdam, biedt al bijna 40 jaar 1e lijns zorg aan deze groep onverzekerden, ongedocumenteerden en daklozen.

Kom jij ons enthousiaste team versterken?

We zijn hard op zoek naar 5 nieuwe huisartsen (van HAIO tot pensionada) die hun kennis en kunde in willen zetten voor deze doelgroep. Het gaat om een vrijwilligers functie van 2 spreekuren per maand. Kruispost draait dagelijks 2 spreekuren van maandag t/m vrijdag van 10:00 +/-13:00 en van 19:00-21:00. 

Wil jij impact maken met je kennis en kunde voor een doelgroep waarbij de toegankelijkheid tot zorg in het geding is, neem dan contact met ons op via steffie.jansen@kruispost.nl

Vacature tandartsen Kruispost

Stichting Kruispost zoekt tandartsen

Stichting Kruispost is al 40 jaar de medische post in het centrum van Amsterdam waar de nodige zorg toegankelijk wordt gemaakt voor ongedocumenteerde migranten, daklozen en anderszins onverzekerden Amsterdammers. Onze (huis-) artsen, tandartsen, zorgverleners en receptionisten werken op vrijwillige basis, vanuit een grote betrokkenheid bij de patiëntengroep.

Sinds 2010 zorgt een team van vrijwillige tandartsen samen met ACTA studenten bij Stichting Kruispost voor de noodzakelijke tandzorg voor deze doelgroep. Deze groep van onverzekerden is sinds de Koppelingswet (2009) uitgesloten van tandzorg. Veel mensen lopen hierdoor vaak te lang door met mondproblematiek, met alle gevolgen van dien.

Bij Kruispost bieden we tegen een kleine bijdrage eerste hulp op tandheelkundig gebied. Dit bestaat voornamelijk uit het doen van extracties en het geven van advies of doorverwijzingen. Het is onze wens om het huidige team van 10 zeer betrokken tandartsen te gaan uitbreiden. Door een toenemende vraag naar tandzorg, willen we naast het huidige spreekuur op donderdagmiddag ook andere dagen tandzorg gaan aanbieden.

Voor meer informatie over deze vacature kan je een mail sturen naar tandarts@kruispost.nl

Wil jij dit bijzondere team van vrijwilligers versterken?

We zijn hard op zoek naar huisartsen, tandartsen en praktijkondersteuners die zich willen inzetten voor deze doelgroep. Kruispost wordt gedragen door de tomeloze inzet van vrijwilligers, die creatieve oplossingen bieden bij vaak complexe problematiek. Bij Kruispost zie je een bijzondere combinatie van interne, medische en sociale problematiek in een situatie die zich vaak kenmerkt door patiëntdelay, uiteenlopende etniciteiten en ethische verschillen. Dit maakt het werk bij Kruispost zo bijzonder. 

Wil jij met jouw kennis en kunde het verschil maken voor een doelgroep waarbij de toegankelijkheid tot zorg in het geding is? Neem dan contact met ons op via info@kruispost.nl  

Het aantal ongedocumenteerden in Nederland wordt geschat tussen 23.000 en 58.000 personen waarvan 10.000 tot 30.000 in Amsterdam.

Kruispost ziet gemiddeld 4.095 unieke patiënten per jaar, en onze artsen draaien 12.000 consulten per jaar.

Het zorgteam bestaat uit 79 vrijwilligers:

45 (huis)artsen
16 receptionisten
11 tandartsen
7 specialisten
6 POH medewerkers

 De zorgvraag is op dit moment groter dan wat Kruispost aan kan. Met de huidige bezetting op de huidige locatie vragen wij gemiddeld 15-20 patiënten per week om later terug te komen voor zorg.  

Testimonials

Sandra Kloezen - receptioniste Kruispost

Een blik achter de deur van Kruispost
Interview Sandra Kloezen - receptioniste

Sinds 2021 werkt Sandra Kloezen op woensdagochtend als receptionist bij Kruispost. Haar medische achtergrond, hart voor de medemens en Portugese talenkennis komen mooi samen in deze rol....
Kruispost_Paul_Macco_huisarts

Lessen in nederigheid
Interview Paul Macco – huisarts

Als Purmerendse huisarts had Paul Macco al het nodige meegemaakt, maar zijn ervaringen bij Kruispost gaven zijn werk toch weer een nieuwe dimensie. In 2011 startte hij aan de Oudezijds Voorburgwal. ...
Kruispost_Constant_Hofland

Overleven in de marge van de samenleving Interview Constant Hofland – arts

Hij werkte in een vluchtelingenkamp op Lesbos, in Tanzania, Suriname en op de spoedeisende hulp in een Nederlands ziekenhuis. Inmiddels is Constant Hofland, een jonge dertiger, psychiater in opleiding....

Titel van testimonial

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam….

Aanmelden als vrijwilliger

Kruispost is gesloten op donderdagavond 20 juni.
Kruispost is closed on Thursday evening June 20th.