Monday till Friday: 10:00-12:00 uur – 19:00-21:00 uur

We are closed today

GIVE
HELP

Stichting Kruispost

Stichting Kruispost is een medische post in het centrum van Amsterdam waar medische en psychosociale zorg wordt geboden aan ongedocumenteerde of onverzekerde Amsterdammers die in de reguliere zorg geen hulp kunnen vinden.

Bij Kruispost werkt een team van 79 vrijwilligers, waaronder (huis-) artsen, tandartsen, specialisten, zorgverleners en receptionisten die werken vanuit een betrokkenheid bij de patiëntengroep.

Wij bieden een veilige plek waar onze patiënten toegang krijgen tot adequate basiszorg, eerstelijnszorg en in beperkte mate tweedelijnszorg, zoals mondzorg, oogzorg, psychosociale zorg en fysiotherapie. De medische zorg is aangevuld met POH-GGZ en traumatherapie.

Wie is onze doelgroep?

Het aantal ongedocumenteerden in Nederland wordt geschat tussen 23.000 en 58.000 personen waarvan 10.000 tot 30.000 in Amsterdam.

Per jaar weten zo’n 4100 unieke patiënten Kruispost te vinden, op jaarbasis doen wij ongeveer 12.000 consulten. Patiënten die in onze doelgroep vallen zijn: onverzekerde, onverzekerbare (uitgeprocedeerde asielzoekers/ ongedocumenteerden) en dakloze Amsterdammers. 

De voorzieningen voor deze doelgroepen zijn misschien beperkt, maar een luisterend oor bieden kan altijd en is net zo belangrijk!

Openingstijden  
Kruispost werkt met een inloopspreekuur. Minimaal twee artsen en een receptionist ontvangen de patiënten, die zonder afspraak langs komen voor een consult. Het inloopspreekuur is van:

maandag t/m donderdag
10.00-12.00 uur en 19.00-21.00 uur  

vrijdag
10.00-12.00 uur en 16.00-18.00 uur 

Adres

Stichting Kruispost
Oudezijds Voorburgwal 129 
1012 EP Amsterdam 
info@kruispost.nl

Nieuws

Boeken witte achtergrond

De Kruispost verhalenbundel is uit!
Een boek vol met ervaringsverhalen.

Nieuws
Verhalen verteld door vrijwilligers van Kruispost over hun werk en de onzichtbare mensen in Amsterdam. Flarden uit de levens van de patiënten, die leven in de schaduwzijde van de stad.
Kruispost_ongedocumenteerde schoonmakers

'We worden vertrouwd met de huizen, toch mogen we er niet zijn’

Artikelen
Duizenden migranten zonder papieren houden Nederland schoon. Ze zijn onmisbaar, maar bleven ook altijd onzichtbaar.Tot de coronapandemie ons dwong om ze op te merken.
Column De ervaring van een huisarts

De ervaring van een huisarts bij Kruispost - Marjolein Seebregts

Artikelen
Nadat ik mijn huisartsenpraktijk had overgedragen, had ik tijd om als vrijwilliger te gaan werken bij Kruispost. Een huisartsenpost waar zorg wordt geboden aan mensen zonder verzekering

Kruispost is gesloten op donderdagavond 20 juni.
Kruispost is closed on Thursday evening June 20th.